Tweede spoor traject voor werknemers

Belangrijke informatie hieronder bij elkaar

  • Hoe ziet er een spoor 2 traject eruit?
  • Indien u het niet eens bent met uw werkgever (DeskundigenOordeel aanvragen)
  • Hoe werknemers begeleiding van MIR Advies ervaren

Hoe ziet een spoor 2 traject eruit?

Na een uitgebreide intake met één van onze consulenten, vindt om de 2 tot 3 weken met u een voortgangsgesprek plaats. We kijken hierbij naar de ontwikkeling van uw belastbaarheid en vertalen deze naar passend werk. Het goed luisteren naar u en gezien worden, vinden wij belangrijk bij M.I.R. Advies.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt
In de beginfase van het spoor 2 traject wordt u voorbereid op de arbeidsmarkt. Hierbij hebben wij het uitgangspunt dat u in de loop van de tijd zoveel mogelijk zelfredzaam wordt tijdens de zoektocht naar een passende functie. In het begin van het traject zal u daarom geleerd worden hoe en op welke manieren u kan solliciteren. Na de fase van het bemiddelbaar maken voor de arbeidsmarkt zal u zelf actief en intensief aan de slag moeten gaan.

Solliciteren
Na de voorbereiding op de arbeidsmarkt gaat u onder begeleiding van uw consulent aan de slag: solliciteren. Hierbij ontvangt u praktische tips en adviezen over het schrijven van sollicitatiebrieven en hoe u daarbij kan opvallen en zich kan onderscheiden t.o.v. andere sollicitanten.

Open sollicitaties
Daarnaast wordt u geleerd om open sollicitaties te verrichten (u benadert bedrijven waar nog geen vacature open staat). De verrichtte sollicitaties worden systematisch met afloop bijgehouden. Dit schematisch overzicht is straks nodig als u een WIA aanvraagt bij het UWV.

Social media
In deze tijd is het solliciteren via social media gewoon geworden. U wordt daarom geleerd hoe u social media kan inzetten om uw beschikbaarheid kenbaar te maken; u leert hoe u kan reageren op vacatures die via dit medium bekend zijn gemaakt.

U wordt in alle fasen van het spoor 2 traject door uw consulent ondersteund en begeleid in het solliciteren zodat de kans op ander werk zo groot mogelijk is.

Indien u het niet eens bent met uw werkgever (DeskundigenOordeel aanvragen)

Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met uw werkgever; u vindt bijvoorbeeld dat u uw eigen werk volledig kan doen of u vraagt zich af of de werkzaamheden die u verricht bij uw werkgever, passend zijn. Indien u hier samen met uw werkgever niet uitkomt waardoor het traject vastloopt dan kunt u een onafhankelijk en deskundig oordeel over de situatie vragen bij het UWV.

Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over een aanvraag Deskundigenoordeel door werknemer 

Aanvragen deskundigenoordeel werknemer

 

 

 

reviewtypemachine.jpg

Hoe werknemers begeleiding van MIR Advies ervaren

Hieronder reviews van werknemers die van MIR Advies begeleiding hebben ontvangen tijdens het tweede spoor traject:

 

Begeleiding was duidelijk en goed

"Met mijn 1ste re-integratie coach had ik niet zo’n klik. Door omstandigheden kreeg ik een andere coach, Mirjam en met haar voelde het goed; ze luisterde naar me, begeleide me, was duidelijk, soms streng maar rechtvaardig. Zij heeft me in deze onzekere, verdrietige en moeilijke periode goed begeleid".

Miranda van der Meer

 

foto2.jpg

Meer weten? Neem contact op met Mirjam!

Wilt u meer weten over onze diensten, neem dan gerust contact op of laat een bericht achter, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

We zijn trots op onze klanten

uwv.png
logomcdonalds.png
martensvanoord.png
avanshogeschool(1).png
ggzbreburg(1).png
simonscholen(1).jpg
homeinsteadlogo.png
rasenberg.png
vanoordrotterdam.png
brabotech.jpg
paliers.png